tiistai 12. elokuuta 2014

Paskan määrä on vakio vol.2

Ei tällä kertaa minun paskani, mutta äitini.
Hän oli ostanut aika uuden auton tammikuussa ja ajeli sillä jonkun aikaa ihan tyytyväisenä, kunnes jäähdytyksen merkkivalo syttyi vähän väliä käynnistäessä. Syytä ei keksitty, niin huoltoon vaan ja mitäs kivaa sieltä löytyikään? No öljyt ja jäähdytysnesteet sekasin. No eikun selvittämään, miksi näin käy ja autoon tehdään vaikka ja mitä, mutta kukkaro ei siitä kevene, koska takuu.
Huolto kesti melkein kaksi kuukautta ja sen aikaa heillä oli lainassa joku karvalakkimallin golf variant.
Äiti sai autonsa takaisin ja ajeli sillä taas tyytyväisenä muutaman kuukauden, kunnes se saatanallinen merkkivalo syttyi taas. Katsoin itse paisuntasäiliöön, että näyttääkö jäähdytysneste normaalilta. Noh, eipä tietenkään näyttänyt, vaan se näytti kuravelliltä. Ja eikun korjaamolle takaisin.
Tällä kertaa sinne vaihdettiin jotain letkuja ja kone pestiin. Sillä aikaa heillä oli lainassa -08 vuoden golf variant, koska äiti oli jo niin tyytymätön tähän korjaamolla seisovaan autoon.
Korjauksessa menee kolme viikkoa.
Kuukausi taas sillä ajettiin ja sitten TAAS se merkkivalo. Ja taas sama vika. Jäähdytysneste täyttä kuravelliä.
Soittoa liikkeeseen, että nyt oikeesti. Kauppias oli sitä mieltä, että kauppa puretaan ja uusi tilalle.
Olivat ostaneet auton rahoituksella.
No rotisko jäi sinne ja tällä kertaa -08 golf variant alle. Ei sama, kuin tämä lainassa ollut.
Ajelivat rauhassa kotiin ja mies kävi vielä ajelemassa sillä. Illalla täytti paisuntasäiliön, koska jäähdytysnestettä oli aika vähän.
No tänä aamuna lähdin äitin kyydissä kaupunkiin, niin pääsimme 40km, kun se äitin kammoama jäähdytyksen merkkivalo syttyi ja auton tietokone huutaa isolla punaisilla kirjaimilla STOP! No eikun tien viereen ja katsomaan, mikä mättää. Jäähdytysneste oli minimissään ja anturit ilmoittavat siitä.
No lisätään nestettä ja pidellään peukkuja, että päästään edes seuraavalle huoltoasemalle. Päästiinhän me. Siellä odotellaan melkein kaksi tuntia, että automyyjä tulee töihin. Ei huvittanut istua autoliikkeessa huonoilla tuoleilla juoden huonoa kahvia, joten jäimme huoltoasemalle. Lähtiessä piti taas säiliö täyttää, koska matkan aikana oli neste taas loppu.
Sitten odotellaan autoliikkeessä ja katsellaan autoja.
Otimme ensin caddyn koeajoon, mutta se ei tuntunut hyvältä, joten lähdimme kotiin farmari-octavian kanssa. Katsotaan, miten tämän kanssa käy.
Aika monta autoa kiertänyt noilla, että toivois sitä vihdoinkin jotain hyvääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti