maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vastoinkäymistä kerrakseen

Aamu alkoi hyvin, hoidin kaikki ajoissa ja olin lähtövalmiina, kun kyyti tuli 10:50.
Sitten kun pääsin koululle, niin näin luokkakaveria ulkona. Hän ihmetteli, että eikö meidän pitänyt olla excelin jatkokurssilla. Joo, tietenki pitäisi. No se kurssi alkoi tänä aamuna 8:15, eikä meidän lukujärjestyksessä sitä tietenkään ollut merkitty. Menin sitten tutkimaan kurssitarjotinta, että onko se siellä valittuna. No ei tietenkään ole, enkä saanut sitä valittuakaan, kun järjestelmä ilmoitti kurssin olevan täynnä. Opettajalla ei taaskaan ole puhelin auki, enkä saanut häntä kiinni.

Englanninkokeet saatiin takaisin tänään ja leukani meinasi loksahtaa sijoiltaan, kun näin numeron 1-.
Kamala häpeä. En ole ikinä saanut ammatillisista kielistä noin huonoa numeroa.
Ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen englanninkielen vastenmielisenä opiskeluna, vaikka sitä olen hyvin oppinutkin. Opettaja antaa sellaisen vaikutelman, etten osaa sitä ollenkaan. Koetta tarkastaessa punakynä on viuhunut oikein antaumuksella.

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kun vaatteet kiristävät, tiedät opiskelevasi

No, minullahan ei kiristä mitkään, mutta jostain syystä ahteri on täynnä selluliittia ja maha on koko ajan pelkkä rantapallo.
Isännällä kiristävät juhlavaatteet, joten esitin haasteen, että syntymäpäiviini mennessä (syyskuun puoleen väliin) se kummalla on pienempi vatsa, voittaa.
Tänään siis lähdemme yhteistuumin salille antamaan lihaksille kyytiä.

Mutta se siitä.
Englannin ensimmäisen kurssin numero tuli jo wilmaan ja nolottaa suorastaan, että se on ykkönen. Mutta oli se koe sen verran hankala, että tuskin kukaan täysiä sai. Luultavasti muutama huonommin oppiva joutuu kokeen uusimaan. Se opettaja on kyllä kamalan negatiivinen, kukaan ei uskalla edes vastata mitään, kun se kysyy jotain. Ei millään tavalla kannustava ja korjailee ankaralla kädellä pienimmänkin virheen.
Ruotsin opettaja on aivan toista maata, hänestä me tulemme ymmärretyksi, vaikka löisimme vain sanoja peräkkäin. Jos käännökseen tulee pieni virhe, niin opettaja tokaisee vain: "ihan hyvä, mutta mä laittaisin ehkä ton vielä siihen mukaan". Tuollainen kannustaa kyllä opiskelemaan ainakin minua.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Meidän enkun ope on Saatana

Ei kukaan voi oikeasti tehdä niin kamalaa englanninkoetta, että sitä tehdessä tekee mieli hirttää itsensä housujensa vyöhön.
Tehtäviä oli vain muutama, mutta sitäkin pidempiä. Käsi kramppasi jo toisen sivun puolessa välissä aikani yritin s-kirjainta piirtää kunnolliseksi, mutta siitä tuli aina vain pelkkä suora viiva, joka sojotti ties mihin. Teki mieli lyödä nyrkkiä pöytään, kun kädet ei vaan alkaneet toimimaan.
No sain sen kokeen jotenkin suoritettua ihan viimeiselle sivulle asti ja viimeiselle sivulle sain vain kaksi lausetta kirjoitettua, enkä edes tiedä, saako siitä tekstistä mitään selvää enää.
Nousin viimein penkistä ja lähdin kävelemään luokan eteen viemään opettajalle koetta, niin matkalla jalat meinasivat pettää ja selkä piti aivan järkyttävää rutinaa. Luokan penkit olivat aivan kamalat, että lattialla istuminenkin olisi ollut parempi vaihtoehto.
Tämä taisi olla se maanpäällinen helvetti, mistä olen kuullut puhuttavan.

Jotain hyvääkin.
Ruotsin ensimmäisestä kurssista tuli numero ja se numero oli 2 (arvosteluasteikko 1-3).
Siihen numeroon olen tyytyväinen ja sen koe oli helppo ja nopea tehdä.

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Etäpäivä ja flunssa

Iski se flunssa sitten minuunkin. Onneks on etäpäivä ja viikonloppu, ettei tarvii sairaslomaa hakea.
Huomenna lupasin olla Jyväskylässä maskeeraamassa ja minähän en sitä reissua väliin jätä, joten tämä päivä vietetään sängyn pohjalla tai sohvalla ennemmin.

torstai 3. huhtikuuta 2014

Kokeellista pohdintaa

Ei ole nyt hetkeen taas tullut kirjoiteltua, mutta nyt kun en ole saanut kotitehtäviä hetkeen, niin voisin tänne vähän kirjoitella.

Palkkahallinnon koe oli eilen ja se tuntui jotenkin typerältä, kun koskaan aikaisemmin ei ole kokeessa saanut olla materiaalit esillä ja kaiken kivan lisäksi meillä koe pidettiin tietokoneluokassa, joten kaikki tieto oli parin klikkauksen takana, eikä se ollut missään vaiheessa kiellettyä. Et sinä voi muistaa kaikkien ennakkopidätysten prosentteja, jotka muuttuvat kaiken lisäksi vielä lähes joka vuosi.
Kokeessa piti siis laskea nettopalkka ja mahdollisesti ulosotto palkasta. Tehtävä oli niin helppo, että siinä meinasi käydä vanhanaikaisesti, että tulee huolimattomuusvirheitä. No onneksi aikaa oli riittävästi, niin oli aikaa tarkistaakin, että onhan kaikki nyt varmasti veloitettu bruttopalkasta.

Seuraavaksi on tulossa ruotsin koe ja jostain kumman syystä en koe tarvetta lukea ollenkaan. Vaikka minun kyllä pitäisi vähän, mutta jotenkin on sellainen kutina ahterissa, että opettaja on tehnyt kokeen aivan liian helpoksi.

Englannistakin tulee koe parin viikon päästä, enkä koe tarvetta lukea siihenkään... Osaan kyllä jotain, mutta en viitsi lukea mitään, mikä ei päähän jää. Osaan kyllä rakentaa lauseita ja kirjoittaa sanatkin suhteellisen oikein.