tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pitäisiköhän pohtia vähän politiikkaa

Eduskuntavaalithan ne on ensi kuussa ja pitäisi kaikkien kynnelle kykenevien nousta äänestämään.
Kun tässä on uutisia seuraillut, niin nykyinen hallitus vaikuttaa suoraan sanottuna "otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille"-meiningiltä. Kaikista etuuksista ja tuista halutaan leikata tai jäädyttää, ettei niihin tule indeksikorotuksia.

Itse olen riippuvainen tuista, joihin kuuluu kelan maksama työmarkkinatuki ja asumistuki. Työtä tuntuu olevan mahdoton saada, joten opiskelen siis. En kaipaa yhtään "kyllä työtä tekevälle löytyy"-kommenttia, koska enää ei kelpaa edes siivoojaksi, koska ei koulutusta. Helsingissä sain huomata aikanaan asuessa, kuinka pitkiä ruokajonot siellä ovat, kun rahat riittävät juuri ja juuri pakollisiin laskuihin, mutta ruokaan ei ole rahaa yhtään, joten kierrellään ympäri Helsinkiä kaikki ruuan jakelupisteet läpi, että perheelle saadaan murua rinnan alle.
Ja hallitus haluaa leikata myös ruoka-apua tai ajaa jakelijat ahtaalle.

Oikeesti, jos haluatte paremman hallituksen meille, niin valitkaa ehdokkaanne viisaasti.

Ja sitten opiskeluun. Ei kauhean hyvin ole mennyt, mutta jostain syystä päähän jää paljonkin asioita, vaikka olen evvk-mielellä koulun penkillä.
Tänään oli Yritysverotuksen koe ja pidin sitä suorastaan naurettavan helppona, kun materiaalit sai olla esillä ja netistä sai etsiä tietoa.
Ugh! Olen puhunut.

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Lisää turhautumista

On ollut hiljaiseloa hetken aikaan, kun en millään jaksaisi aina vaan valittaa koulunkäynnistä, mutta valitan silti lisää.
Olin pari päivää omalla lomalla koulusta, koska "yksityiskuskini" oli kipeä, eikä minulla ollut yksinkertaisesti varaa maksaa n. 50€/pvä laittaa bussimatkoihin, koska en saa mitään opiskelija-alennuksia bussissa.

Kuulin tänään, että keskiviikkona oli meidän ryhmänohjaaja käynyt luokassa kysymässä jokaiselta erikseen, lähteekö verotusmessuille Helsinkiin ja jos ei lähde, niin miksei lähde.
Minuahan messut eivät kiinnosta tuon taivaallista, mutta olisin kirkkain silmin valehdellut, että minulla on hammaslääkäri.

Tänään sitten verotuksen opettaja valitti kovaan ääneen, kun porukka käy kesken tunnin vessassa tai vastaa johonkin tärkeään puheluun. Kuset housussako siellä pitäis istua puolitoista tuntia?
Tämä samainen opettaja on myös kirjoittanut meidän oppikirjan, joka on aivan täynnä painovirheitä, joita tämä opettaja ei myönnä tehneensä.

Turhauttaa koko koulu vaan tällä hetkellä, kun en halua edes kirjanpidon töihin, vaan ihan vaikka toimistotyöntekijäksi, enkä siis tee kirjanpidon opinnoilla mitään, mutta pakko saada opintoviikkoja työkkärin rahoja varten.