torstai 25. syyskuuta 2014

Tehokasta

Nyt minulla on vihdoinkin oma huone ja avaimet sinne.
Hommia on kyllä riittäänyt, välillä enemmän ja välillä vähemmän.
En ole päässyt vielä tietojärjestelmiin käsiksi, mutta jossain vaiheessa saan opetella kansalaisopiston laskutusta, kunhan se ihminen tulee sairaslomalta, kuka lupasi minulle asiaa opettaa.

Tämä porukka on oikein mukavaa ja avuliasta. En usein neuvoja ole tarvinnut, koska olen käyttänyt vain exceliä ja wordia, mutta jälleen kerran minulle kiroillaan, kun teen hommat liian nopeasti.

Ihailtavaa olisi varmaan olla tehokas, mutta ei kaikilla ole aikaa keksiä minulle lisää töitä.

Tänään tulee meille tiskikone ja pesukone uudelle asunnolle ja huomenna muutto ja kummipojan ristiäiset. <3

Otin kutimet mukaan, jos tulee tylsä hetki.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Outoa menoa

Aloitetaan lauantaista:
Minullahan on tuo selkä oireillut oikein kunnolla tässä viimeaikoina, että piti ihan lääkärissä asti käydä parikin kertaa. Meinasin tänään mennä uudestaan, koska lääkkeistä tuli kauhea kesto-oksetus, että työkyky olisi mennyt, joten lopetin ne.
No, lauantaina oli meidän saunavuoro ja istuskelin saunan jälkeen pukkarissa. Heitin lopulta selälleni siihen penkille, kun selkään alkoi särkeä ja hengittelin siinä tuskissani hetken ja sitten selkä sanoi kuuluvasti ruks ja minä älähdin, kun se sattui. Sitten.... säryt hävis.
Ei ole sattunut ollenkaan alaselkään sen jälkeen, joten en sitten mennyt lääkäriin tänään sen takia.
Kotidiagnoosi oli siis fasettilukko, joka aukesi.

Sitten se toinen asia:
Saan oman toimistohuoneen kunnanvirastosta, jossa aloitin tänään työharjottelun.
Saa nyt nähdä, mitä pääsen tekemään siellä.
Tänään aloitin työt arkistoimalla vanhoja pöytäkirjoja ja oli kyllä varsin hilpeää hommaa. Olen minä ennenkin arkistoinut.

Loppuun vielä täytyy todeta, että tästä lähtien tämä on varmaan eräänlainen oppimispäiväkirja, joita olen aina vihannut pakosta kirjoittaa.

tiistai 16. syyskuuta 2014

Kummallinen luokanvalvoja

Kummallinen oli tämä meidän luokanvalvoja, joka jäi nyt eläkkeelle kesken lukuvuoden. Tämä uusikin tuntuu olevan kummallinen.
Meitä oli aika monta oppilasta, joilla ei ole vieläkään harjoittelupaikkaa ja maanantaina pitäisi aloittaa. Tämä valvoja on sitä mieltä, että pitää ottaa kaikki vastaan mitä saa. No mitä jos ei ole sitä, mitä ottaa vastaan, kun on soittanut Jyväskylän kokoisen kaupunginki läpi puhelinluetteloa käyttäen, että tekee mieli puhelinlaskut lähettää jo koulun maksettavaksi, koska se kasvaa hirveän suureksi, kun joutuu kaiken maailman palvelunumeroihin soittamaan.
Tuntui siltä, ettei tämä valvoja ole itse ollut ikinä työttömänä ja tajunnut sitä, että sitä työtä on oikeesti vaikea löytää tähän aikaan, kun valtion talous on kuralla ja joka puolella on taas yt-neuvotteluita, irtisanomisia ja lomautuksia.
Ei siivoojaksikaan enää kelpuuteta ketä tahansa, kun vaaditaan koulutuksia, kokemuksia ja jotain kortteja, joka oikeuttaa siivoamaan paikkoja.
Ylikoulutettuja ei tunnuta huolivan myöskään, kun tulevat yritykselle liian kalliiksi.

Itsehän sain vain sitkeästi pommittamalla kunnanvirastoa sieltä harjoittelupaikan ja aloitan heti maanantaina.
Toivon todellakin, että kaikki muutkin meidän luokalta saisivat harjoittelupaikan.

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lisää turhautumista

Ei vieläkään harjoittelupaikkaa ja alkaa oikeasti stressiä työntää.
Tänään meni päivä turhautumisitkuissa, kun kukaan ei tunnu tietävän mistään mitään, ku yrittää tiettyä ihmistä tavoitella, eikä kukaan tiedä, onko talossa edes sen nimistä ihmistä.
Aika tarkalleen kahden vuoden takaa kuva marja-aroniasta.
Huomenna yritän kunnanvirastosta, se on viimeinen vaihtoehtoni, koska kukaan muu ei tunnu tarvitsevan (haluavan) harjottelijaa.

Koulutehtävät tuottavat myös harmaita hiuksia. Ruotsin tehtävät on palautettu ja tietojärjestelmän tehtävät on tehty, en vaan löytänyt mistään tarvittavia raportteja, kun tällä lahopäällä en muista yhtään, mistä mitäkin löytyy ja koe on ensi viikolla.
Englannin tehtävät ovat vielä tekemättä. Onneks opettaja on eri ihminen, kuin mistä olen aikaisemmin purkautunut, joka siis takertui joka ikiseen lausumisvirheeseenkin.
Tämä uusi opettaja on nuorempi, sekä myös rennompi.