sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Istumatyöstä rokotetaan

Kärsin tapaturmaisesta selän suoruudesta ja jäykkyydestä, joka nyt alkoi oireilla sen verran pahasti, että piti fysioterapeutille soitella ja pyytää apua, kun kotikonstit loppuivat. Yläselkäni on kärsinyt lihastulehduksesta jo pitkään, eikä sitä ole saatu kokonaan taltutettua, ainoastaan oireet on helpottunut, mutta mikä tahansa voi laukaista sen uudestaan.
Nyt hoidettava on alaselkä, joka kipuilee milloin mistäkin syystä, eikä suoruuden takia sitä ole kotikonstein mahdollista venyttää. Joten tässä vaiheessa tulee ammattiapu kehiin.
Jaloissani on uskomattoman voimakkaat lihakset, mutta jostain syystä pakaralihakset ei aktivoidu rasituksessa. Sen takia ahterini on löysä ja leveä lihasten puolesta.
Fyssari löysi lantion seudulta kipupisteet, joita painelemalla pakaralihakset saatiin aktivoitua.
Sain helpot jumppaohjeet, joita pitäisi tehdä useita kertoja päivässä, mutta koulun viedessä liikaa aikaa, ei se aina ole mahdollista. Pyyhettä pitää käyttää selän takana istuessa, jos tuolissa ei ole tarvittavaa tukea.
Vielä ajan päätteeksi fyssari päätti teipata selkäni kinesioteipeillä. Tässä vaiheessa huomioitavaa on, että älkää teippailko itseänne ilman ammattilaisen ohjeita, jos teille ei anneta ohjeita teippaukseen, niin käykää joka kerta ammattilaisella teippauksessa. Väärästä teippauksesta voi seurata uusia ongelmia.
En ole vielä itse huomannu teippauksen tehoa, mutta en revi niitä poiskaan, lähtevät sitten itsekseen, kun lähtevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti