maanantai 26. toukokuuta 2014

Älä luota ikinä säätiedotuksiin

Varaa aina tarpeeksi vaatetta, ettei vain käy niin kuin minulle.
Lähdin aamulla kouluun caprit ja t-paita päällä. Ei sukkia ollenkaan ja kenkinä ballerinat. Vaikka kotona mittari näytti lähempää kahtakymmentä astetta, niin koulun pihassa mittari alle kymmentä astetta. Pienesti paleli.
Matematiikan kokeen jälkeen jäi luppoaikaa useampi tunti ja päätettiin lähteä käymään nopeasti kaupungilla katsomaan, jos vaikka löytäisin pikaisella vilkaisulla jonkun hupparin tai pitkähihaisen paidan. Löysin onneksi, vaikkei se paljoa lämmittänyt, kun jalat oli paljaana.
Huomenna laitan kyllä toppatakin päälle, kun ovat luvanneet kylmän jatkuvan. Saahan sitä vaatetta vähennettyä jos tulee kuuma.

perjantai 23. toukokuuta 2014

Merkonomi puutarhailee

Minulla on pitkästä aikaa etäpäivä ja käytin sen taas hienosti käymällä koiran kanssa aamulla torilla. Löysin sieltä hyötykasveja, joita olin koko kuukauden kyttäillyt ja kävin ne puolen päivän aikaan hakemassa. Kurkkua ja tomaattia on nyt istutettu suoraan multasäkkeihin, koska olen laiska ja pihi, etten alkanut etsiä laatikoita niille. Joten säkki kelvatkoon.
Ajattelin ensin, ettei tästä mitään tule, paikka on liian kuuma niille. Tulin kuitenkin toisiin aatoksiin, kun katselin, missä säkit olivat maanneet koko talven. Päätin, että olkoot siinä sitten, kun paikka ei ole suorassa auringonpaahteessa ja siihen sataakin välillä. Viherpiiperöin vielä huomenna lisää ja kylvän yrttejä ja ehkä perunaa. Kuistilla tuoksahtaa mukavasti kanankakalle, toivottavasti naapurit ei häiriinny siitä.

Se siitä sitten, voisin katsoa optimasta, mitä tehtäviä opettaja on lähettänyt tälle päivälle tehtäväksi.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Tyhmästä päästä kärsii koko koe

Minulla oli tänään ecdl-koe (älkää kysykö, mitä se tarkoittaa, en tiedä) ja olin henkisesti varautunut omasta mielestäni hyvin. Koe alkaa hyvin ja etenee. Pääsen viimeisiin kysymyksiin ja sitten lyön viimeisen vastauksen kohdalla vastaus-nappia ja koe heittää ensimmäisen koesivun takaisin.
Kysyn valvojalta, että miksi tämä tekee näin. "No ethän sä oo vastannu ku viiteen kysymykseen".
Kyllä siinä vaiheessa löin pään pöytään ja sanoin aika kovaan ääneen "Voi v*ttu!"
En ollut painanut vastaus-painiketta muissa, kun teoreettisissa kysymyksissä, no eikun alusta ja kauheella kiireellä, kun aikaa oli jäljellä vain 15 minuuttia, kun koko koeaika on 45 minuuttia. Olin siis käyttänyt puoli tuntia en mihinkään.
Kauhealla kiireellä naputtelemaan tehtävät uusiksi.
No koe meni läpi prosentilla 88% ja läpäisyyn vaadittiin 75%
Pieni kiroilu, kun vihdoin sain sen tehtyä loppuun ja läpäistyä.
Enkä tarvinut edes apua valvojalta kertomaan, mitä tehtävässä minun halutaan tekevän.

Ruotsin sanakoekin oli tänään ja se meni aika huonosti, mutta enköhän siitä ykkösen saa.
Jäin kiinni ruutupaperin tuhertelusta, kun pelaan tunnilla yhtä ruutupeliä, jossa vedellään viivoja ristiin rastiin ja opettaja vain ihastelee ja kertoo, kuinka hänen isänsäkin pelaa sitä. Ihana opettaja. Ihanaa, kun on noin rento opettaja.

maanantai 19. toukokuuta 2014

Jotenkin tuntuu tyhmältä

Todellakin. Englannin kursseja on yksi takana ja toinen lopuillaan ja nyt vasta käydään läpi artikkelit.
Siis miksei näitä käyty läpi jo ensimmäisellä kurssilla? Kysyn vaan. Nyt vasta tiedän jotenkin, missä kohtaa käytetään a, an ja the. Sanakoe meni päin seiniä, kun oli niin vaikeita sanoja.

Sitten toinen asia.
Eräs kaverini julkaisema uutinen sai minut miettimään, että onko minulla sittenkin adhd tai add, kun uutisessa luetellut asiat tuntuivat kovinkin tutuilta. Saisin varmaan ajan tutkimuksiin ja helpotusta koulussa, mutta jotenkin en vain jaksa. En minä itse tekisi diagnoosilla mitään. En halua, että minua kohdellaan koulussa jotenkin eri tavalla.
En nyt keksi muuta sanottavaa, joten eiköhän se ollut siinä.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Varastointiongelma

Ensimmäisen palkkojen tunnin saldo, 1,5cm kopiopaperia.
Jos tämä paperin tulo jatkuu tätä menoa, niin tarvitsen lisää mappeja. Tällä hetkellä ainoastaan palkkojen paperit on pitänyt laittaa omaan mappiinsa. Kohta alkaa tulee lisää kirjanpidon papereita, kun opettaja alkaa etäpäiville tyrkätä tehtäviä.
Matematiikka loppuu kohta ja koe on tässä kuussa pian tulossa. Hirveesti kaavoja muistettavana, että suoriutuu kokeesta edes kunnialla.

Atk-kirjanpidossa tuotti päänvaivaa kyllä kaikki mahdolliset. Eniten kuitenki palkkojen kirjaaminen oikeille tileille.
En vaan ymmärrä, mitä tulee kreditiin ja mitä debetiin. Ei mene minun pieneen päähäni jakeluun.

Kohta kirjataan taas lisää.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Koulusta salille

Ei se nyt ihan niin mennyt.
Minusta vaan on tympeätä tehdä yhtä ja samaa, kun salin puntti-pertit varaa kaikki laitteet, joissa on mahdollista kehittää lihasta. Aloin youtubesta etsimään itselleni aerobic-ohjelmaa ja löysinkin suht mukavan ohjelman ja pyysin miestä mukaan. Mies hyytyi jo ennen puolta väliä ja minä sitkeästi vedin ohjelman loppuun. Lopputulos tuntui vain mielettömän hyvältä ja kropassa tuntui lihaslukot avautuvan oikein kevyesti. Suunnitelmana on tehdä sama ohjelma vielä kahdesti ja sitten etsiä uusi tylsistymisen välttämiseksi ja muutenkin ohjaajat vaihtelevat ohjelmaa säännöllisesti.

Tänään alkoi koulussa tuttu aihe uudessa muodossa, nimittäin atk-kirjanpito. Helppoa se ei ollut, koska piti muistaa aina vastakirjaus, että tilit täsmäsivät. Aikani siinä tutkailin ja väsäsin ja lopulta sain tilit täsmäämään.

Ruotsista oli taas sanakoe ja jotenkin vain tuntuu koko kieli helpolta opiskella. Vähän silmäilin sanoja aamulla ennen koetta ja sillä mentiin... Kaksi kohtaa jäi täyttämättä, koska en vain laiskuuttani alkanut miettimään niitä enempää.

Englannissa tuntuu vain entistä enemmän tulevan asenne "en osaa opettajan mielestä, en jaksa panostaa". Tuntuu vain niin typerältä opiskella enempää, jossei vain osaa ja opettaja lyttää heti yritykset, ku jostain puuttuu joku osa lausetta.

Huomenna sitten palkanlaskentaa. Koko touko- ja kesäkuu on aivan täyttä, enkä kerkeä keskittyä muuhun.