keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Turhauttavaa

Opinnot aiheuttavat jälleen harmaita hiuksia.
Palkanlaskennan tehtävistä ei tule mitään, koska tehtävät ovat sen tyylisiä, ettei niitä ole tunneilla edes käsitelty, eikä google anna vastauksia mihinkään suuntaan. Koekin aiheesta on tulossa jo ensi viikolla, enkä osaa edelleenkään yhtään mitään. Meinaa ihan itku tulla, kun niitä pähkäilee. Päätin jättää tehtävät kesken, kun ei yksinkertaisesti osaaminen riitä. Mikä opettaja antaa tuollaisia tehtäviä, joihin ei ole mahdollisuutta löytää vastausta, eikä meille ole annettu kunnon materiaalejakaan aiheeseen. Vain teoriaa työehtosopimuksista ja työsuhde-eduista. Miten ne muka auttaa?

Kielet hallitsen omasta mielestäni ihan hyvin. Niissä on ongelmana vain lauseiden tekeminen typerien suomennosten pohjalta, ettei meinaa tulla millään järkeviä lauseita.

Kirjanpidon tehtävä aiheuttaa taas harmaita hiuksia, kun tilinpäätökset ovat niin sekavia, ettei niitä tahdo millään saada oikein. Kärsivällisyys on koetuksella, kun opettajakin sekoittaa koko ajan heittämällä jotain omiaan väliin.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Uutena aiheena...

...palkanlaskenta.
Siis miten voikin olla kuivakas aihe, varsinkin meidän uuden opettajan selittämänä...

Tuon verran olen saanut tekstiä aikaan joskus aikaa sitten, koska minulla ei ollut mitään muuta kerrottavaa koko aiheesta. Ei kyllä ole edelleenkään. Paitsi se, että koe on pian tulossa ja pelkkää teoriaa on käyty läpi, eikä siinä pysy hereillä yhtään. Paperit on täynnä jotain suttua, kun yritän pysyä hereillä ja keksiä tekemistä.

Aiheina on kyllä käyty työehtosopimuksia ja nyt viimeisimpänä pakolliset maksut, mitä työnantajan pitää maksaa.

Matematiikan koekin oli tässä jokunen hetki sitten ja siitä tuli hienosti tulokseksi 22/30. Olen aika tyytyväinen. Englannin sanakoekin oli tässä alkuviikosta, mutta sitä ei vielä takaisin saatu, ehkä ensi viikolla.
Ruotsin sanakoe on tulossa, enkä ole avannutkaan koko kirjaa.

Kirjanpito oli hiukan turhauttavaa taas pitkästä aikaa, siitäkin on kohta koe. Ja tehtäviä on taas niin paljon, ettei kerkee edes tajuamaan. Englannin opettajakin tuntuu nauttivan suuresti siitä, että saa tunkee tehtäviä meille silmät ja suut täyteen. Kiitti letuista hei.
Englannin tehtävissä on sentäs viikko aikaa tehdä niitä, mutta kirjanpidossa on vain kaksi päivää.
Että sellasta tällä kertaa.
Kiva kiitti hei!

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Läpäisin ensimmäisen kokeeni

Ennen hiihtolomaa minulla siis oli tämä pirullinen sanakoe, johon en siis valmistautunut kuin henkisesti.
Kokeet palautettiin tänään ja se meni kyllä huonommin, kuin olin odottanut, mutta tavoitteena olikin saada kakkonen numeroksi ja 2- siellä yläkulmassa seisoo, joten se kelpaa minulle.

Tänään oli aamusta talousmatematiikan välikoe, mihin en myöskään valmistautunut kuin henkisesti. Pikaisesti tarkistin aamulla verottomien ja verollisten hintojen laskentakaavan ja kokeeseen vain.

Koe oli itsessään kyllä mielettömän helppo minulle, mutta moni tuntui kiroavan propleematehtäviä, joissa piti löytää se tuntematon tekijä eli X. Prosenttilaskuissa pystyi käyttämään maalaisjärkeä, että kummalla laskukaavalla saa oikean prosentin tai oikean hinnan.

Parin viikon päästä on englannin sanakoe. Saa nähdä, luenko siihenkään.
Saatan antaa itsestäni välinpitämättömän kuva opiskeluiden suhteen, mutta todellisuudessa en minä lukemalla mitään opi. Opin tekemällä ja näkemällä, en lukemalla, siksi en juurikaan kirjoja aukaise kokeiden takia.

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Lomalta paluu meni nappiin

No ei todellakaan mennyt.
Ensinnäkin heräsin tunnin myöhässä ja kyyti oli jo pihassa odottamassa. Ei muuta kuin vaatteet niskaan ja ilman aamupalaa liikkeelle, mitä minä en ikinä jätä välistä, ellei ole aivan pakko.
Sitten huomaan, että väärän kielen kirjakin oli mukana. Ja eikun kahvitauolla kirjastoon hakemaan oikea kirja, että voi edes tehtäviä tehdä.

Sitten onkin ruokatauko, noh pommiin nukkumisen takia minulla ei sitten ollut tietenkään mitään evästä. Onneksi päästiin ajoissa ruokatauolle, niin ruokalaan ei ollut kauheeta jonoa, niin sinne vaan syömään. 4e ei ollut paha hinta hyvästä ruuasta, mutta lautaset oli liian pieniä, enkä tullut täyteen, vaikka lautanen oli ihan täynnä ja otin vielä leipääkin.

Koko päivä oli yhtä härdelliä, että nyt on pakko saada lisää ruokaa ja unta.